27 januari 2023

NDB Groep sluit zich aan bij GGW Group

Het familiebedrijf NDB Groep uit Noord-Holland, financieel adviseur en gevolmachtigde in Nederland, maakt bekend zich te hebben aangesloten bij GGW Group. Een strategische keuze waarmee NDB Groep de volgende fase ingaat. GGW Group is een groeiende groep van gerenommeerde financieel dienstverleners in Europa, met het hoofdkantoor gevestigd in Hamburg, Duitsland.

NDB Groep

Met een sterke focus op kwaliteit, integratie en schaalbaarheid is NDB Groep in recente jaren gegroeid naar een Top 40 speler in de Nederlandse markt. NDB Groep is in meerdere regio’s gevestigd en in elke regio beschikt NDB Groep over een sterke regionale positie.

In de financiële sector volgen ontwikkelingen op het gebied van compliance, data en IT elkaar steeds sneller op. Deze zaken op orde hebben is dan ook noodzaak. NDB Groep organiseert deze zaken op groepsniveau en biedt aangesloten kantoren een bewezen ICT platform en een centraal volmachtbedrijf onder de naam DiVerz. De advieskantoren behouden hierbij hun eigen identiteit.

Jan de Boer: “NDB Groep heeft een sterke en onderscheidende positie in de Nederlandse markt. Er is veel aandacht voor kwaliteit en de achtergrond van de bedrijven binnen de groep. Door de samenwerking met GGW Group is NDB Groep in staat om deze positie verder uit te breiden. Voor financieel dienstverleners die aansluiting zoeken binnen een groep is NDB Groep dan ook een zeer geschikte partner.”

De huidige aandeelhouders van NDB Groep hebben een belang in GGW Group genomen en zullen als directie van NDB aanblijven. Zij zijn gezamenlijk met het management verantwoordelijk voor het beleid en het vormgeven van de strategie van NDB Groep in de Nederlandse markt.

GGW Group

GGW Group is een groep van hoogwaardige verzekeringsmakelaars en volmachtbedrijven en bestaat uit twee overkoepelende merken: Leading Brokers United (voor de bemiddelingsactiviteiten) en Wecoya Underwriting (voor de volmachtactiviteiten). Autonomie en ondernemersvrijheid van de individuele verzekeringsmakelaars en volmachtbedrijven zijn de hoekstenen van het groeps-DNA van GGW Group.
GGW Group werd begin 2020 opgericht en telt vandaag 30 partnerbedrijven, meer dan 1.500 werknemers en meer dan 1 miljard euro aan premies. GGW Group begon in Duitsland (het huidige hoofdkantoor bevindt zich in Hamburg) waar het binnen 2,5 jaar een top 3 speler werd.
GGW Group werkt samen met gelijkgestemde ondernemers die de vertrouwdheid, persoonlijke relaties en verantwoordelijkheid van sterke autonome bedrijven waarderen in combinatie met de kracht, stabiliteit en de mogelijkheden van een grotere groep.
Moritz Rutt, co-founder of GGW Group: “GGW Group onderscheidt zich onder meer doordat het wordt geleid en gemanaged door eigenaars van de groep. Partners die toetreden tot de groep zijn belangrijke aandeelhouders van de groep geworden. Dit maakt haar cultuur uniek. De mensen bij GGW Group hebben een langetermijnvisie, zijn hands-on, staan dicht bij de klanten en hechten waarde aan gedecentraliseerde besluitvorming. Dit sluit perfect aan met de strategie van NDB Groep.”

Transactie

Als onderdeel van deze transactie wordt ook NVO Groep, gevestigd in Zuid-Holland en aangesloten bij DiVerz, onderdeel van NDB Groep. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten. Bij de transactie zijn aan de zijde van NDB Groep als adviseurs betrokken geweest; PhiDelphi als corporate finance specialist, KPMG als financieel specialist, CORP. Advocaten als juridisch specialist en Amstone als fiscaal specialist.

Bekijk ook

De kracht van de combinatie afbeelding
26 maart 2024

De kracht van de combinatie

Graag stellen wij ons management- en directieteam van NDB Groep aan u…
Froonacker Van de Witte sluit zich aan bij NDB Groep afbeelding
7 juli 2023

Froonacker Van de Witte sluit zich aan bij NDB Groep

Froonacker Van de Witte Assurantiën, gevestigd in Franeker, heeft zich aangesloten bij…
NVO Groep klaar voor de volgende stap als onderdeel van NDB Groep. afbeelding
1 februari 2023

NVO Groep klaar voor de volgende stap als onderdeel van NDB Groep.

Na een succesvolle fusie van ons volmachtbedrijf in 2018 met NDB Groep…